Streetdance | Hiphop @DCE

Streetdance / Hiphop

Wanneer en voor wie?

Maandag 17.00 – 18.00 uur (12 – 14 jaar)

Maandag 18.00 – 19.00 uur (15 – 16 jaar)

Maandag 19.30 – 20.30 uur (vanaf 19 jaar)

Dinsdag 16.45 – 17.45 uur (7 – 9 jaar)

Woensdag 15.30 – 16.30 uur (6 – 7 jaar)

Woensdag 16.30 – 17.30 uur (8 – 10 jaar)

Woensdag 18.00 – 19.00 uur (vanaf 15 jaar)

Woensdag 20.00 – 21.00 uur (vanaf 17 jaar)

Donderdag 16.30 – 17.30 uur (11 – 12 jaar)

Wat houdt de les in?

De hoeksteen van onze dansschool en al jaren de meest populaire dansles van Groesbeek. Je leert verschillende losse moves, maar we werken toe naar een choreografie die we met de hele groep doen. Iedere week bouwen we het een beetje uit, tot we na een aantal weken op een heel nummer staan te springen. De muziek is echt van deze tijd: meestal R&B, rap, funk en Top 40.

Streetdance is een mix tussen jazz, funk en hiphop en kan door iedereen gedaan worden. Het is ontstaan op straat, in de grote steden van Amerika. Rauw, energiek en levendig, met veel op zichzelf staande bewegingen waarbij je je hele lichaam gebruikt.  Perfect als je de blits wil kunnen maken op de dansvloer!

Wat moet ik aan/meenemen?

Lekker zittende top of T-shirt, een dans- of joggingbroek met zwarte dancesneakers of gymschoenen (niet buiten gedragen!). Neem ook een flesje water mee.

Zwarte dancesneakers: Er is eigenlijk 1 belangrijke regel voor de schoen: dat ze zwart moeten  zijn (met zo min mogelijk logo’s of andere kleurtjes erop).

Zwarte dancesneakers

Dancesneakers

De danswinkel ‘het Podium’ in Nijmegen heeft de ‘officiële’ danssneakers.

Deze vind je in de winkel maar ook op de webshop zie: www.podium-nijmegen.nl/danssneakers. Klik hier voor de juiste dancesneakers

Zoals je ziet zijn deze vrij prijzig en koop je ze dus ook wat op de groei (dikke sportsokken aan en zeker even passen in de winkel). Voor de mini voetjes die de dames misschien nog hebben raad ik aan om de winkel even te bellen als je er dan naartoe gaat, dan weet je zeker dat er verschillende maten op voorraad zijn, zodat je niet voor niets gaat.

Ze hebben deze schoenen vanaf maat 32,5 (je koopt meestal 2 maten groter dus ongeveer vanaf maat 30). Mocht je dochter onder maat 30 zitten kijk dan sowieso even naar optie 2 en 3 hieronder. Bij het afrekenen in deze winkel krijg je (ook op danskleding) 10% korting als je aangeeft dat je dochter bij Dance Centre E-linepro danst! Dat scheelt weer 😉 Ook wordt er veel doorverkocht op het prikbord in onze kantine.

Wat de schoen zo fijn maakt is de split zool (de buigzame zool).

Als je verder gaat ‘googlen’ kom je nog meerdere varianten tegen, bijvoorbeeld deze, klik hier.

Ik heb niet veel ervaring met deze andere danssneakers. Maar ik zie er regelmatig kids mee lopen en ze schelen natuurlijk wel in prijs.

Als laatste kun je natuurlijk ook naar een gewone sportwinkel en vragen naar een ‘gewone’ aerobic/sport schoen. Deze zijn ook zwart, hebben alleen geen split zool. Bijvoorbeeld deze, klik hier.

Kleding/schoenen tip!

Ben jij opzoek naar de officiële jazz- streetdance schoenen en de juiste danskleding? Bij ”Het Podium” krijgen alle leerlingen van Dance Centre E-linepro 10% korting op danskleren en dansschoenen.

www.podium-nijmegen.nl
Van Welderenstraat 107 Nijmegen